Het verwijderen van leden uit een groep kan relevant zijn wanneer een medewerker verandert van werk of wanneer informatie niet van toepassing is voor een bepaalde persoon.

Alleen de eigenaar van een groep kan andere leden verwijderen. Wanneer u dus groepsleden wil verwijderen uit een specifieke groep, dient de beheerder dit te doen.
 

  1. Om een bepaald lid te verwijderen klikt u eerst op “Groups” in de navigatiebalk bovenaan uw scherm. Klikt dan op de groep waarvan u een lid wil verwijderen.

  2. De pagina met informatie over de groep opent zich. Klik vervolgens op de persoon die u wilt verwijderen. 

  3. Vervolgens kunt u naast het aanpassen van de rol van de gebruiker nog andere acties uitvoeren. Klik op “actions”  en vervolgens op “remove user from group” om nadien de persoon effectief te verwijderen uit de groep.  

Onmiddellijk na het verwijderen van een persoon uit een groep wordt deze actie voltooid. De persoon heeft vanaf dat moment geen toegang meer tot de groep en de informatie die hierin vervat zit.

De informatie die de persoon zelf heeft toegevoegd blijft uiteraard behouden en zichtbaar voor de overige groepsleden. Op die manier wordt waardevolle informatie beschermd en gaat deze niet verloren.

Did this answer your question?