Van start met Knowlex
Synoniemen en vertalingen

Knowlex koppelt zoektermen aan aan synoniemen en vertalingen in drie talen (NL/FR/ENG).

A
Written by Artuur Engelen
Updated over a week ago

Concreet koppelt Knowlex zoektermen aan een databank waarin ongeveer 500 000 juridische- en fiscale termen zijn opgenomen. Deze termen werden vervolgens vertaald naar het Engels en het Frans. Voor de gebruiker is het eenvoudig om een beroep te doen op deze functie:

1. Definieer uw zoekterm zo concreet mogelijk in de zoekbalk bovenaan uw scherm.

2. Klik vervolgens op 'enter'

3. U zal bovenaan uw zoekresultaten volgende tekst zien verschijnen "Trefwoorden gerelateerd aan". Hierna zullen de synoniemen die gelinkt werden aan uw zoekopdracht verschijnen.

4. Wanneer u vervolgens klikt op 'Meer trefwoorden', zullen alle synoniemen en vertalingen verschijnen.

5. Wanneer u klikt op 1 van de termen die tevoorschijn komen zal hiernaar meteen op zoek gegaan worden.

Door de implementatie van synoniemen en vertalingen wordt de capaciteit en vooral de effectiviteit van uw zoekopdracht vergroot. De kans wordt veel groter dat de informatie waarnaar u op zoek bent, ook effectief zal verschijnen in uw zoekresultaten.