Kennis doorzoeken
Zoek documenten in Knowlex

Vind snel het document dat u nodig heeft door een zoekwoord in te geven in de zoekbalk. De zoekmotor zal vinden wat u nodig heeft.

Nico Del Rio avatar
Written by Nico Del Rio
Updated over a week ago

Knowlex maakt zoeken simpel. Klik gewoon op de zoekbalk -deze staat steeds bovenaan rechts op uw scherm- en geef in waar u naar zoekt. U ziet de zoekmachine aan het werk in de video hieronder. Onder de video leest u stap voor stap hoe u te werk gaat.

(1) Klik op de zoekbalk rechtsboven en geef uw zoekterm(en) in.
De Knowlex-zoekmotor doorzoekt documenttitels, de volledige inhoud, omschrijving en tags. Na elke letter die u ingeeft in de zoekbalk, ververst Knowlex automatisch de zoekresultaten en markeert het de gevonden lettercombinatie in het geel. Resultaten worden weergegeven volgens relevantie.
Zelfs als u woorden verkeerd spelt, worden ze teruggevonden. Zoeken op "aanspeakelijkheid", "scheking" of "grondwed" levert dus toch de juist gespelde woorden op.

(2) U kunt de zoekresultaten verder verfijnen aan de hand van filters. U kunt filteren op moment van opladen, User (gebruiker die het document oplaadde), Groups (groep waarin het document geplaatst is), Category (type document), Language (taal document) en Tags.

Onze zoekmotor werd ontwikkeld voor relevantie en snelheid.

Na elke toetsaanslag zal Knowlex de relevantie van de resultaten berekenen en weergeven. Hoe meer zoektermen, hoe gerichter Knowlex kan zoeken. De zoekmotor werkt dus het best wanneer u meer dan één zoekwoord ingeeft. Resultaten waarbij de woorden uit uw zoekopdracht dichter bij elkaar staan, beschouwt Knowlex als relevanter dan gevallen waarin de woorden verder uit elkaar staan. Dankzij de ‘typo-optie’ zullen ook woorden met een schrijffout worden weergegeven, hoewel ze lager in de resultaten zullen verschijnen.

De Knowlex zoekmotor houdt ondermeer rekening met woordfrequentie, maar besteedt meer aandacht aan andere factoren. Zo is met name de plaats waar de zoekterm voorkomt een doorslaggevende factor voor Knowlex: een titel is belangrijker dan de trefwoorden, trefwoorden zijn belangrijker dan de omschrijving, de omschrijving is belangrijker dan de documenttekst, vooraan in de documenttekst is belangrijker dan achteraan …

Bovendien kan je met de filteropties links in het scherm vaak heel snel gericht tot uw resultaat komen.